Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойнев: МИЕ одобрява предложеното за сливане на КЗК с Комисията за защита на потребителите

Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) одобрява предложеното в парламентарната икономическа комисия сливане на Комисията за защита на конкуренцията с Комисията за защита на потребителите. Това заяви пред депутатите министър Драгомир Стойнев.

Съчетаването на антимонополната политика със защитата на потребителските права ще даде добри резултати за всички участници в процеса на търговските взаимоотношения, смята Стойнев: 

Това е една правилна мярка в една правилна посока, една необходима стъпка, която от своя страна ще даде още по-голяма тежест на Комисията за защита на потребителите, тъй като считам, че на този етап нейната ефективност е наистина под въпрос. Затова Министерският съвет, в частност Министерството на икономиката и енергетиката, подкрепят този законопроект за сливането на двете комисии. Има такава и европейска практика. Аз съм запознат и с анализа, който е включен в законопроекта. Считам, че това наистина ще доведе до по-голяма ефективност най-вече на Комисията за защита на потребителите, тъй като до този етап действията, които са извършени до момента, не защитават директно българския потребител и считам, че един такъв независим орган, сливайки се с Комисията за защита на конкуренцията, именно ще доведе до по-голяма ефективност. Мнението на бизнеса и на синдикатите трябва да се попитат, но на този етап ние не сме получили възражение в Министерството на икономиката и енергетиката и не сме сезирани от нито една организация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44