Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

НАП събира глоби за хиляди евро, наложени на българи в Европейския съюз, показва проверка на "Сега" в деловодните системи на окръжните съдилища. Санкциите са най-често за нарушение на правилата за движение по пътищата. 

Началникът на кабинета на Орешарски е на разпит днес, съобщава още изданието. Очаква се Мария Дивизиева да получи обвинения заради европроект за софтуер на военните съдилища в София и в Плевен за над 700 хиляди лева.
20 хиляди лева е глобата, която може да бъде наложена на кредитна институция или фирма, която даде личните данни на свой клиент на събирачи на дългове, без преди това да го предупреди, казва в интервю за "24 часа" председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов. По думите му, Комисията няма хора и финанси, за да провери какви лични данни събират интернет сайтовете. 
С дипломи за никъде може да се окажат студенти от университета в Перник, пише на първа страница в. "Стандарт". Става въпрос за студенти, които най-често са се прехвърляли от други вузове и са завършили пернишкия Европейски политехнически университет само за 2 години. Заради краткия период на обучение ведомството на министър Анелия Клисарова отказва холограмите. В отговор университетът е завел дело срещу Министерството.  
По 120 затворници бягат на година, съобщава в интервю за "Труд" бившият шеф на затворите ген. Петър Василев. Според него непременно трябва да се построи нов затвор в България. 
Житото застрашено, алармира на първа страница "Земя". Обилните валежи и застудяването от последните дни поставят пред изпитание земеделските производители, които сериозно са притеснени за зърнената реколта. Според фермерите най-тежко е състоянието при царевицата, чието развитие изостава. 
С наближаването на поредния краен срок за решението за отнемане на лицензите на енергоснабдителните дружества, а и на изборите, зачестиха спекулациите, че този път решение ще има и то няма да е в полза на компаниите. Това предизвика отново реакция в Европейската комисия, която за пореден път предупреди казусът да не бъде използван за политически цели, пише на първа страница "Капитал дейли"
"Харчим по 6 лева за култура годишно" - е водещото заглавие на "Монитор". Най-много пари отделяме за радио и телевизия, а над 50% от българите не са прочели нито една книга. Това показват данните от изследването на Обсерваторията за икономика на културата, цитирано от изданието. 
Печатните издания отбелязват 80-годишния юбилей на Българското национално радио. "Мистерията на българските гласове" отново става част от БНР, съобщава вестник "Новинар". По случай 80-годишнината на БНР генералният директор Радослав Янкулов обяви, че радиото има и патент за пощенска марка, а следващата амбиция е юбилейна монета. "24 часа" също отбелязва темата, като представя в обширна статия програмата, с която БНР ще отбележи годишнината си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44