Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК чества Световния ден на Червения кръст

Доброволци, дарители и партньори на Българския червен кръст ще изградят инсталация "Моята червенокръстка история" по повод днешния Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Те ще напишат своите пет причини, които ги мотивират да участват в благотворителните прояви на Организацията, обясни Деница Баръмова от Българския младежки червен кръст.

В пълния си вид това ще бъде особен Червен кръст, където всеки ще има възможност да напише и да постави своите пет причини да бъде с Червения кръст. Независимо от това дали е бил подпомогнат по някакъв начин, дали е получил една брошура, дали по някакъв начин се е замислял за Червения кръст и за неговите принципи, като паралелно с това във всички областни организации на Българския червен кръст доброволците на организацията ще оформят също подобен на този червен кръст или червен кръст с балони.
По време на проявата ще бъдат наградени дарители на националните кампании и партньори на БЧК. Отличие ще получи и Българското национално радио за активно отразяване на дейността на организацията миналата година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44