Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор е уведомен за въвеждането на контролния режим в "Слънчев бряг", който според хотелиери е незаконен

Главният прокурор е уведомен за въвеждането на контролния режим в "Слънчев бряг". Той влиза в сила от 1-ви юни, а според хотелиери е незаконен.

Дни преди началото на сезона хотелиерите припомнят, че съдът се е произнесъл срещу законността на контролния режим в комплекса и плащането на такси за влизане в него. Ще търсят и съдействие от главния прокурор Сотир Цацаров,  каза Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците: И ще поискаме да се разпореди за това, че "Слънчев бряг" АД не се съобразява с всички издадени съдебни решения, включително на Върховния административен съд, включително на Окръжна прокуратура - Бургас. 

Режимът не е пропускателен, а контролен, подчерта Златко Димитров - изпълнителен директор на Акционерното дружество "Слънчев бряг". Той не пречи на туристите безпрепятствено да посещават курорта, подчерта Димитров. Правилата, които сме приели, изискват налагането на този контролен режим и той е свързан с определяне работното време на зареждащите автомобили в курортния комплекс, с регулиране на бройката на таксиметровите шофьори, с регулиране на атракциите, с регулиране на баркроловете - всичко това, което в продължение на 4 години сме провеждали и има положителен отзвук. Режимът ще влезе в сила от 1-ви юни - потвърди Златко Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44