Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две камбани дариха на църквата "Св. Георги" в Рудозем

Две камбани дариха на църквата "Св. Георги" в Рудозем кметът на града Румен Пехливанов и семейство Чилингирови. Храмът е построен през 1925-а година, а средствата за дарението са лични - пояснява Йордан Чилингиров от църковното настоятелство:

Досега беше една камбана и сега направена с трите камбани. 8 мелодии могат да се пускат, с електроника. Удобно е, чува се отвсякъде. Правили сме след 90-а година и ремонти, санирана е църквата, може би единствената църква, която е санирана. И просто Рудозем не е забравен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44