Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София граждани излязоха на бдение в памет на жертвите в Одеса

Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха тази вечер пред сградата на европейските институции в София на бдение в памет на жертвите при сблъсъците в украинския град Одеса на 2-ри май. Събитието беше организирано от гражданското движение "Модерна България".

Хората държаха запалени свещи и плакати, изобразяващи пречупен кръст на фона на украински неонацисти, образът на Степан Бандера и този на лидера на националистическата партия "Свобода" Олех Тяхнибок.

Много от събралите се изразиха недоволство от политиката на Евросъюза спрямо Русия и обвиниха Брюксел в двойни стандарти, защото оправдава действията на украинските власти в Киев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44