Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чобанов: Има признаци на икономическо оживление

Петър Чобанов
Снимка: БГНЕС

Приходите от данъци и осигуровки са обнадеждаващи, заяви министърът на финансите Петър Чобанов. Според него, вече се забелязват признаци за икономическо оживление. На среща с работодатели в Търговище министър Чобанов изрази мнение, че бизнесът се чувства по-спокоен:  

Бизнесът мисли вече за инвестиции. Редица показатели от началото на годината се подобряват, включително всеки месец имаме подобряване на бизнес климата. Виждате, че имаме подобряване и дори на бизнес климата в строителството, т.е. тази част от бизнеса, която най-много претърпя ударите на кризата. Виждате, че имаме непрекъснато увеличение на търговията на дребно, потребителското доверие се покачва. Мисля, че можем да говорим вече за едно малко по-добро икономическо оживление, което ще даде своите резултати и в по-висок икономически растеж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44