Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Европа свързва" е мотото на европейския празник в Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Под мотото "Европа свързва" се провеждат днес честванията за Деня на Европа в Германия. Те минават изцяло под знака на предстоящите избори за европейски парламент.

В Берлин тържествата са на Бранденбургската врата. Там представители на различни европейски държави показват типични танци на страните си, информират туристите и изнасят концерти.

Провеждат и различни дискусии за ЕС и бъдещето му.

Празникът беше открит от кмета на Берлин Клаус Воверайт и посланика на Гърция Панайотис Зографис. Гърция е ротационен председател на ЕС.

С множество дискусии, в които ще вземат участие членове на европейски парламент и на Европейската комисия, отбелязват Деня на Европа и в Мюнхен. 

В Щутгарт - столицата на провинция  Баден-Вюртемберг, се води подиумна дискусия, посветена на Европа, в която за участие е поканен и българският президент Росен Плевнелиев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44