Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството ще финансира пръскането срещу комарите по поречието на река Дунав

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Даниела Бобева заяви в Плевен, че утре внася предложение в Министерския съвет за финансирането на тазгодишната борба с комарите в общините по поречието на река Дунав. Според кметове на общини за акцията ще са необходими около милион и 350 хиляди лева. Бобева уточни, че миналата година са отпуснати малко над 800 хиляди лева и най-вероятно такава ще е сумата и за тази година. Според нея по-важното е всички дунавски общини и от българската, и от румънската страна на реката,  да пръскат едновременно, за да има ефект.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44