Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнено шоу пред Паметника на Съветската Армия в София подготвят организаторите на "Зелени дни"

| обновено на 10.05.14 в 17:04

Огнено шоу ще има тази вечер от 19 ч. пред Паметника на Съветската Армия в София. То е подготвено от организаторите на фестивала-изложение „Зелени дни“. Посетителите на изложението могат да видят различни демострации, туристически маршрути или да закупят биопродукти. Биохрани, дървени играчки, текстилни продукти с растително багрене, спортни стоки, зелени къщи за гости, различни специалитети са представени на изложението, както и с много информация.

Сред демонстрациите има месене на царевичен хляб, ялова баница и хляб от лимец. От смилането на зърната до опичането на електрическа плоча, разказва Светлин Марков.

Чистят се зърната и се слагат в първите мелници, може да се търка или да се чука зърното и става на брашно  и след това започва да се меси с вода, без мая, без други добавки и става хляб.

През тази година на "Зелени дни" се предлага и много практическа информация за хората, които искат да направят зелена къщи за гости или да се занимават с биоземеделие. Зелените дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм. На изложението се представят 38 участници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44