Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Има събуждане на икономиката у нас

Снимка: БГНЕС

Факт е, че има събуждане на икономиката у нас. Разширяват се съществуващите производства, целта ни е до края на годината още няколко нови заводи да бъдат отворени. Това каза в Плевен министърът на икономиката и енергетиката  Драгомир Стойнев при първата копка за нова фабрика за автомобилни кабелни системи. България да тръгне по пътя на икономическия растеж. Това е нашето желание и направихме всичко възможно тази инвестиция да се реализира много бързо, каза още министър Стойнев.

Всяка една  работодателска организация вече го признава, че България се е отлепила от дъното и техническите данни също така са главното доказателство - 1,1 икономически растеж през четвъртото тримесечие на 2013, 1,6 през 2014 година, 2013 година - повече чуждестранни инвестиции, отколкото през 2012. За нас е важно е, разбира се, и чуждестранните инвеститори, както и българските, да се чувстват добре в България, да подобряваме бизнес климата. Предстои и гледане на нов закон за насърчаване на инвестициите. Преди това ще бъде обсъден с всички работодателски организации и се надявам да бъде подкрепен и от опозицията, тъй като става въпрос за работни места, за хората, постоянно да си получават доходите, да бъдат сигурни за своето бъдеще.

Близо 29 милиона лева са инвестициите, които ще бъдат вложени в изграждането и оборудването на новата фабрика за автомобилни кабелни системи. Със започването на производствената дейност поетапно ще бъдат разкрити 600 работни места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44