Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон е с най-много милиардери в света

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В британската столица Лондон живеят най-много милиардери в сравнение с всеки друг град по света, показва класация на "Сънди таймс". 

Алишер Усманов отстъпи първото място като най-богат човек във Великобритания, след като кризата в Украйна заличи милиарди паунда от банковите сметки на руските и украинските олигарси. 

Родените в Индия и живеещи в Лондон братя Сри и Гопи Хиндуджа се изкачиха на челното място с богатство, възлизащо на 11,9 милиарда паунда. След Усманов трети в класацията е друг индиец – Лакшми Митал. 

Усманов е загубил 2,7 милиарда за последната година, по данни на „Сънди таймс”. Сериозни загуби са претърпели и други двама милиардери, свързани с Украйна и Русия – Лен Блаватник и Роман Абрамович

Великобритания е страната с най-много милиардери на глава от населението. Общото състояние на 104-те британски милиардери възлиза на 301 милиарда паунда, което е с 50 милиарда повече от 2013 година. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44