Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България предлага домакинство на европейско-китайски агрофорум

Министър Греков в Сухиндол
Снимка: Катя Чорова

Министърът на земеделието Димитър Греков е предложил България да бъде домакин на деветия агрофорум на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Греков съобщи това след работното си посещение в източноазиатската държава: 
Срещата на "16-те плюс един" през ноември месец може да се проведе в България, може да бъде финансирана. И вторият въпрос, който поставих пред министерството на земеделието на Китай, бе да се създаде център по земеделие в България, който да бъде връзката между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа. До септември трябва да стане ясно кого ще предпочетат.
В град Сухиндол министър Греков даде началото на проект за развитие на туризма. Той е финансиран с над 380 хиляди лева по Програмата за развитие на селските райони. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44