Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия за бъдещето на природния парк "Странджа" ще се състои в рамките на фестивала-изложение "Зелени дни"

Дискусия за бъдещето на природата и хората в природния парк "Странджа“ с участието на Йорданка Динева от Българска фондация "Биоразнообразие" ще се състои от 19 часа пред Паметника на Съветската армия в рамките на фестивала-изложение "Зелени дни“.

Петте зелени дни са посветени на зеления начин на живот и пътуване и превръщането на градовете в дестинация за зелен туризъм.

От 18 часа в централната шатра на изложението пред Паметника на Съветската армия ще се състои лекция за градско земеделие и компостиране. В програмата за деня са предвидени още зелено училище за Рила, работилница "Светът на прилепите" с дирекция Природен парк "Врачански балкан", игра-съревнование за скоростно разделяне на отпадъци.

До 14-и май ежедневно на разположение на децата е стена за катерене с професионалисти, които осигуряват безопасността им.

В двайсетте шатри на изложението могат да се намерят разнообразни биопродукти, туристически маршрути и зелени къщи за гости. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44