Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международните превозвачи заплашват с протест заради начина, по който чуждестранни фирми получават лицензи

Снимка: БГНЕС
От Съюза на международните превозвачи заплашват с протести заради улеснения режим, при който чуждестранни фирми получават лицензи. Те смятат, че заради неадекватната политика на Министерството на транспорта България вече е загубила пазарите си на изток - в Турция, Иран и Сирия.

Чужди фирми се узаконяват по лесен начин, след което се наемат на работа български шофьори. Това от своя страна вече е довело до липса на шофьори на ТИР-ове.

 Да не говорим, че се издават на фирми без нито едно превозно средство. Европейската комисия не сме сигнализирали. Първо искаме в нашата държава съответно, управляващите да поемат някакъв ангажимент към нас да се спре това нещо, коментира Илиян Филипов - член на Съюза на международните превозвачи. Неговият колега Петко Ангелов допълва: Когато дойдат тези фирми, които са чуждестранни, да се погледне или да се направи някаква мярка, която да ги спре по този начин да вземат шофьори. Това не е нормално явление в България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44