Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътна полиция" провежда специализирана опарация, насочена към младите шофьори

Снимка: БГНЕС
От днес до 23-и май на територията на цялата страна ще се провеждат специализирани операции по линия на широкообхватния контрол. Проявата е насочена предимно към младите водачи, обясни целта на кампанията "Шофирай отговорно и толерантно" комисар Антон Антонов: Статистиката показва, че при 20% от тежките пътно-транспортни произшествия има участие на млади хора от 18 до 25 години и съответно между 14 и 15% от загиналите са такива млади хора. Идеята на кампанията е превантивна, да могат хората да овладеят агресията. Да получат съвети за добро поведение на пътя и дано, да се всушат повече хора, за да може през следващите месеци, които обичайно са по-натоварени, да спасим повече хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44