Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима телефонни измамници бяха осъдени от Пловдивския районен съд

Снимка: Архив
Трима телефонни измамници бяха осъдени на седем и половина години затвор от Пловдивския районен съд. През 2010 година в период на няколко месеца те са измамили 9 души. Присвоената сума е над 100 хиляди лева.

Ивайло Гулев, Филип Стойчев и Емил Фердев са имали още един съучастник в извършването на измамите по телефона, но той е останал неизвестен в хода на разследването. Всеки е имал определена роля в организираната за целта класическа схема "задържан е близък за убит при катастрофа човек". Измамниците се обаждали на произволни номера и след като се представяли за длъжностно лице, съобщавали, че "може да се уреди задържаният родственик да бъде пуснат, но срещу определена сума". 

Междувременно неустановеният от групата влизал в ролята на близкия и проплаквал в телефона, което карало силно притеснените възрастни жени да набавят бързо исканата сума. Присъдата на тримата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44