Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 безработни силистренци посетиха трудовата борса в града

Над 250 безработни силистренци посетиха трудовата борса, организирана от местното бюро по труда. В търсене на работници в борсата участваха 25 фирми от различни сектори на икономиката. 

Целта на инициативата е работодатели и активно търсещи работа да се срещнат и обменят информация, коментира Динко Порязов от Бюрото по труда в Силистра. Работодателите твърдят, че трудно намират кадри с опит по търсените специалности. 

Смалили сме ги максимално, понеже няма образование по нашите специалности в нашия град и започваме на самообучение, да го кажем. Няма много интерес. Младите хора ги няма и пазарът на работна ръка е много малък .

За повечето граждани борсата е полезна. 50 души са били назначени на работа след миналогодишната трудова борса, припомнят от Бюрото по труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44