Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите свикват форум за проблемите в бранша

Снимка: БГНЕС

Съюзът на международните превозвачи ще търси решение за недостига на квалифицирани шофьори, чуждестранната конкуренция и на други проблеми на бранша на форум в Националния дворец на културата. За участие в дискусията са поканени представители на няколко министерства, от които зависи регулирането на превозите.

Да се упражни от държавата контрол върху фирмите, които работят на българския пазар. Това е нещо, което е нормално. Промяна в законодателството или с наредба да бъде, когато дойдат тези фирми, които са чуждестранни, да се погледне, или да се направи някаква мярка, която можем да ги спрем по този начин да вземат шофьорите. Това не е нормално явление в България, каза един от организаторите Петко Ангелов.

Преди дни Ангелов предупреди, че превозвачите ще излязат на протест, ако държавата не вземе мерки, за да ги защити.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Ангел Траков: Превозвачите са готови за протести

Неефективната администрация и неизпълнението на обещанията за либерализиране на транзитните превози водят много фирми към фалит , заяви председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков . Той предупреди, че..

публикувано на 15.05.14 в 08:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44