Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Откритите нарушения на ЕРП-тата са водеща тема в пресата тази сутрин.

Вестник "Труд" отбелязва, че глобите за трите енергоразпределителни дружества ще бъдат миниум 53 милиона и 800 хиляди лева.  "Монитор" цитира казаното от шефа на ДКЕВР Боян Боев, според когото ЕРП-тата са "ужилили" държавата и потребителите с  818 милиона лева. По темата "Стандарт" акцентира върху информацията, че с похарчените 818 милиона лева от дружествата цената на тока е можело да бъде намалена. 

"Заплатите намаляват в 19 области", съобщава вестник "Сега", като се позовава на данни от Националния статистически институт. Най-голямо е намалението на заплатата в столицата от 1138 лева на 1051 лева, уточнява публикацията.

В интервю за вестник "Сега" председателят на Софийския градски съд Владимира Янева коментира, че според нея няма връзка между обвинението на Пенгезов и кандидатурата му за шефски пост.

В разговор за вестник "24 часа" директорът на НЗОК Румяна Тодорова прогнозира, че без спешни промени в законите здравната система ще рухне. Според Тодорова липсата на регулация е довела до рисково разширяване на медицинската дейност. Тя е категорична, че Касата ще позволи на малките болници  да  работят и извънболнична помощ.

Продават домати от мазето, алармира вестник "Стандарт". Проверявайте не само складовете, но и домовете на търговците, зоват производители, цитирани от изданието. Контрабандният зарзават се изнася в кашони и се продава направо от домовете на нелоялните търговци, разказва заместник-председателят на Сдружението на зеленчукопроизводителите "Югозапад 2013" Костадин Стаменов. 

"Заради дъждовете очакват добра реколта от пшеница и едри череши", съобщава "Новинар". Заради меката зима и проливните дъждове черешите обаче са застрашени от ранно гниене, обяснява пред изданието проф. Димитър Домозетов от Института по земеделие в Кюстендил.

Има реална опасност евтините лекарства да изчезнат от българския пазар. Това ще доведе до по-високи разходи за лечение на 3 милиона и половина пациенти с диабет, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Над 30 медикамента са изтеглени от пазара заради неадекватното им ценообразуване, алармира вестник "Земя".

Всички днешния издания отразяват трагедията в мина в Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44