Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

820 средищни училища с програма за целодневно обучение

Всички близо 820 средищни училища с около 170 хиляди деца са обхванати от програмата за целодневно обучение, съфинансирана от Европейския социален фонд. Това съобщи заместник-министърът на образованието Иван Кръстев. По проекта около 5 хиляди учители и възпитатели са започнали работа в следобедните занимания на децата.

Директорите на средищни училища Иванка Миткова и Стефан Мичев са много доволни от програмата.
Според Миткова децата с удоволствие се включват в целодневната организация. В края на годината показват по-високи резултати, благодарение на ангажираността.
Стефан Мичев смята, че  за родителите е много голямо облекчение тази програма, защото са спокойни, че децата им са в училище, че са подготвени, както трябва за другия ден, отпочинали.
Проектът, който започна през 2011-а година, ще продължи и през следващата учебна година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44