Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от Сливен на протест

Лекари от многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински” в Сливен се присъединиха към едночасовия протест на колегите си в Европа и България.

Излезлите пред сливенската областна болница лекари заявиха, че исканията им са за доброто на техните пациенти и срещу хаоса в здравеопазването:

Мотото на протеста е: "Нека ги спрем!", за да осигурим качествено здравеопазване за нашите пациенти. Има се предвид основно политиците да бъдат спрени.

Исканията са в общи линии за адекватно финансиране, законодателни мерки срещу корупцията, условия на труд, спиране на репресиите срещу лекарите.

Бюджетът на Здравната каса, вместо очакваните 200 милиона, дефицитът вече е около 400 милиона. Ако това нещо не бъде коригирано, просто ще настъпи колапс в здравеопазването. Дали ще ескалират протестите на българските лекари, зависи от политиката на здравеопазване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44