Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Енергетиката е част от националната сигурност на България

Снимка: БГНЕС

Единствено статистика ще говори, коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти искането на ГЕРБ на вот на недоверие към кабинета заради енергетиката.

Аз съм готов и ги чакам. Имам единствено статистиката, която ще говори. Нима, че за първото тримесечие за миналата година за 2013-а година са били на минус 7 милиона, сега са на плюс 22 милиона? Не водеха ли те целенасочена политика за фалита на "Мини Марица-изток"? Когато бе спрян износът, когато предприятието не работеше, когато не само че не вдигнаха цената на въглищата, а я намалиха...Те трябва да кажат за кого подготвиха "Мини Марица-изток". Кой трябваше да купи "Мини Марица-изток"? ГЕРБ трябва да дадат отговор в пленарна зала, защото ние ясно и категорично казахме, че енергетиката не е за продан. Енергетиката е част от националната сигурност на България.

Министър Стойнев участва в среща с бизнеса, по време на която съобщи, че по взаимно съгласие България и Русия са се разбрали заседанието на смесената междуправителствена комисия да се състои в София през юли. Намерението е паралелно на заседанието на комисията да има и бизнес форум, на който конкретни бизнесмени да дойдат за среща с български предприемачи.

До края на годината ще има Българска енергийна борса, каза още министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той уточни, че такова дружество вече е създадено и има лиценз, остава единствено да получи платформа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44