Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 млн. лева са задълженията на Ловешката болница

Болницата в Ловеч е натрупала задължения от 2 милиона лева. Намаленият бюджет през последните две години, ограничените лимити и нередовното заплащане на дейността на болниците над определените месечни бюджети може да остави лекарите и медицинския персонал без заплати още този месец и да направи задълженията към доставчиците още по-трудно обслужвани.

Директорът на болницата д-р Тихомир Бенев изрази и своето притеснение, че тежкото финансово състояние на лечебното заведение може да доведе и до фалит:

Ако продължи това нередовно заплащане, съществува огромна възможност да се случи това. Ако поне имахме яснота какво ще се случва във времето, ще опитаме да направим някакви планове.

Според д-р Бенев болницата е получила уведомление от Здравната каса, че извършената дейност над определения бюджет за месец март ще бъде заплатена най-рано през юни и дори по-късно, което я поставя в много тежка ситуация:

Задълженията, които непрекъснато нарастват, ще бъдат трудно обслужвани и това крие риск от спиране на доставки за жизнено важни медикаменти и консумативи и поставя под риск както нашата работа, така и положението на пациентите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44