Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на КЗК: Не виждам нещо притеснително в сливането на двете комисии

| обновено на 16.05.14 в 14:57
Снимка: БГНЕС

Сливане на комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите ще бъде добро решение, ако защитава конкурентната среда и потребителския интерес. Така председателят на антимонополната комисия Петко Николов коментира за първи път пред "Хоризонт" готвения проектозакон. Той не вижда политически интерес в мотивите на вносителите от управляващото мнозинство:

Ако замисълът е да се повиши нивото на защита на потребителя като цяло, то приемам изцяло всичко онова, което се предлага като промяна в закона и обединяване на двете комисии. Струва ми се, че това са и основните мисли на вносителя и не виждам нещо революционно и нещо притеснително.

Петко Николов отговори по-скоро не на въпрос дали вижда политически интерес и допълни, че не е важно кои стоят на столовете, а да се работи в полза на потребителя като цяло. 

Най-рисковите сектори, които са под постоянното наблюдение на Комисията за енергетиката, храните и комуналните услуги. По данни на председателя 1/3 от обществените поръчки се обжалват, а половината от решенията след обжалванията се отменят.

Икономическият министър Драгомир Стойнев, който беше гост на форума, подчерта ефективността от работата на Комисията, но посочи още:

Говорим за един устойчив икономически растеж, но за да го има този растеж, трябва да имаме и една свободна икономика, конкурентна икономика, да имаме добри закони. За съжаление, те не се прилагат по начин, по който наистина да удовлетворява всички играчи на пазара.

Подробностите чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44