Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът показа кабинета си в Деня на отворените врати

Снимка: БГНЕС

Ден на отворените врати се провежда днес в президентската институция.

Още от рано сутринта, един час преди отварянето на вратите на президентството, се бяха събралите първата група желаещи да разгледат сградата и да се срещнат с държавния глава Росен Плевнелиев. Той ги посрещна в Гербовата зала, подчертавайки, че държавата не трябва да се подиграва на хората и институциите трябва да са отворени и ефективни. Президентът разведе гражданите, показа им работния си кабинет и залата, където заседава Консултативният съвет за национална сигурност.                            
Мнозина искаха да седнат на президентския стол, където се снимаха заедно с Росен Плевнелиев. 
Посетителите имат възможност да видят и част от протоколните подаръци, които е получил българският президент. Сред тях са дарове от президента на САЩ Барак Обама, британската кралица Елизабет, датското кралско семейство, както и подаръците от папа Бенедикт XVI и от други държавни, религиозни и политически лидери от цял свят.

Вицепрезидентът Маргарита Попова също прие посетители, като показа пред тях кабинета си и разговоря с хората.

Желаещите да разгледат президентството могат да направят това до 16.00 часа в рамките на инициативата на отворените врати, която се провежда за трета поредна година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44