Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха плевенчанин, организирал кражби на проводници

Снимка: БГНЕС

31-годишен плевенчанин е задържан като организатор на група за кражби на проводници. Бандата е действала в цялата страна.

Последният удар на групата е в землището на селото Айдемир, Силистренско, където откраднали 510 метра кабел, като са очаквали печалба не по-малко от 5 хиляди лева. Тарторът на групата и негов помощник, 24-годишен мъж от плевенското село Пелишат, са задържани и в момента на предаването на кабела в пункт за вторични суровини в Долна Митрополия. По-младият мъж оказал съпротива и успял да избяга, като е обявен за издирване. Събраната информация за групата показва, че мъжете работили много професионално.
Директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов обясни:
Едно трасе е 500 метра, могат да го измъкнат кабела за по-малко от 10 минути. Имаме информация, че бивши служители на БТК подават такава информация, имат карти на трасетата.
Престъпната група е наблюдавана от две години, но досега крадците на кабели успявали да се измъкнат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44