Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кипър се провежда първият Фестивал на кафето

Днес и утре в кипърската столица Никозия се носи аромат и вкус на… кафе. Провеждащият се първи Фестивал на кафето се очаква да привлече много жители и гости на града.

Първият празник на любимата на мнозина напитка стана факт благодарение на община Никозия, различни агенции и Туристическия борд на столицата. Фестивалът е част от инициативите за насърчаване на местния бизнес и развитието на туризма в Кипър.

Жителите и гостите на Никозия ще могат да се потопят в различни вкусове и аромати, като “пропътуват” целия свят и изпият чаша ухаещо кафе от всички негови краища, обещават организаторите. Във фестивала се представят различни търговски вериги, производители, магазинчета. Предлагат се и близки до кафето напитки – многобройни видове чай, вода, натурални сокове. 

Фестивалът на кафето включва и богата музикална програма, с участието на кипърски диджеи, музиканти и групи. За най-малките е подготвена детска площадка с много забавления.

Още един интересен празник кани днес и в неделя в Кипър. През двата дни продължава започналият преди седмица Фестивал на розата на острова. 

В Кипър е много разпространено честването с фестивали на различни напитки, плодове, цветя, традиционни продукти и изделия, занаяти. Празненствата се провеждат почти без прекъсване през всички сезони на годината. Те са и една от формите за развитие на алтернативния и екотуризъм в страната, чрез представяне на гостите на нейните традиции, култура и история.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44