Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кюстендил трябва да плати 1500 лева на ученичка, ухапана от куче

1 500 лева обезщетение трябва да изплати общината в Кюстендил на 15-годишна ученичка, ухапана на път за училището от куче. Това  постанови  Окръжният съд в града.

Инциденът е станал на 13 април 2013-а г. Диана З. вървяла към II-ро основно училище "Даскал Димитри", когато я нападнало бездомно куче. Помогнали ѝ  живеещи наблизо, а минаващ по това време мъж с кола я закарал до спешното отделение. Родителите на момичето са внесли жалба в съда за сериозната психологическа травма и стреса, преживян от дъщеря им. На първа инстанция съдебният състав определил 1 500 лева обезщетение за ученичката. От общината обжалвали, като се аргументирали с това, че кучето имало марка на ухото, т.е. пребивалало е в приюта, за него са положени грижи и е кастрирано. Този факт обаче не е уважен от магистратите. Общината ще трябва да плати и разноските по делото. Решението е окончателно.

Още двама кюстендилци тази седмица са осъдили кметството заради нападение  и ухапване от куче - 73-годишен, ухапан на черен път край язовир "Дренов дол", и пенсионерка, пострадала от пес край оградата на болницата. Обезщетението за двата случая е 5 000 лева общо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44