Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима британци се водят безследно изчезнали по време на връщането им с яхта от регата в Карибския басейн

Снимка: Нихал Йозерган

Четирима британци се водят безследно изчезнали в Атлантическия ожеан по време на връщането им с яхта във Великобритания от регата в Карибския басейн.

Екепажът на яхтата „Чики Рафики” съобщи за трудности по трасето още в четвъртък след завръщането от световно известната регата край остров Антигуа. Контактът с британците бе загубен в ранните часове в петък, когато те съобщиха, че са отклонили яхтата към Азорските острови. Има опасения, че яхтата се е преобърнала, а екипажът е потърсил спасение в спасителната лодка, съобщиха от Саутхемптън, където е регирстирана яхтата. Компанията в Саутхемптън информира, че яхтсмените са изключително опитни моряци. Американски и канадски самолети и кораби издирваха изчезналите британци в петък и събота, но днес обявиха, че прекратяват операцията. От британското външно министерство заявиха, че знаят за случая с изчезналия екипаж на „Чики Рафики” като продължават да поддържат връзка с американската брегова охрана.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44