Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски ще се срещне в Израел със семействата на загиналите при атентата в Бургас

Снимка: БГНЕС
Премиерът Пламен Орешарски ще се срещне в Израел със семействата на загиналите при атентата в Бургас. Срещата с роднините на петимата убити израелски туристи е предвидена още в първия ден от тридневната му програма. България напредва бавно по разследването на бомбения атентат срещу автобуса на Бургаското летище през 2012-а година, който според властите беше взривен от хора на ливанската групировка "Хизбула".

В същия ден Орешарски има среща в държавната израелска  фирма "Израел аероспейс индъстриз", която произвежда военни бойни самолети изтребители. Премиерът ще открие в Тел Авив и българско-израелски бизнес форум.

Във вторник и сряда в програмата има срещи с редица израелски правителствени представители, начело с министър-председателя Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес, както и визита в Палестинските територии и град Рамала. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44