Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Международния ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН

Регионалната здравна инспекция в Ловеч организира кампания под мотото "Да задържим HIV в светлината на прожекторите!“. Поводът е Международният ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН. Кампанията е до 23-ти май включително.

По време на кампанията, която ще продължи до 23-ти май, експерти на дирекция  "Профилактика на болестите и промоция на здравето" ще обучават медицинските специалисти на средните училища в Ловеч по темата за предстоящи обучения на  млади  хора.

На учебните заведения, включени в кампанията, на учениците ще се предоставят информация и данни за заболяването СПИН и за неговия причинител HIV. Лекции и дискусии ще бъдат изнесени и в защитени жилища и социални центрове в града. В рамките на цялата кампания  в училищата ще бъдат разпространени здравнообразователни материали и предпазни средства. 

В  последния ден на инициативата бъдат извършени изследвания чрез експресен тест за HIV и консултации на желаещи граждани.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН ще бъде почетен и в Силистра с мирно шествие. Пред сградата на общината членове на младежки организации, ученици, доброволци и граждани ще изрисуват на земята панделка от запалени свещи в памет на жертвите на болестта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44