Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 5% от българите са използвали поне веднъж интернет банкиране при 45% средно за ЕС

Само 5% от българите са използвали поне веднъж интернет банкиране при 45% средно за Европейския съюз и 85-87 на сто за някои особено добре развити страни в това отношение, каза в предаването "Преди всички" Валентин Панайотов - председател на Асоциация банка на годината, който цитира данните на Евростат.

Той коментира причините: Опира до социалната структура на обществото, до доходи, възрастови различия, до образование. Следващото ниво в банкирането е мобилното банкиране. Бъдещето, или това, което на мен ми се струва, че ще се превърне в нещо като финансова революция в ритейл банкирането, е банкирането на дребно. Това е един гуру в тази област и се казва Бед Кинг, може би най-известният банков журналист, който пише по темите на иновациите. Той в една статия в края на миналата година прогнозира, че до пет години 50 процента от приходите на финансовите институции ще бъдат от мобилни транзакции.

През тази и следващата година у нас се очаква бум на издаването на виртуални и безконтактни кредитни карти и поставянето на такъв тип ПОС-терминали. У нас се организира първият международен Финансов форум "Иновации" от Асоциация Банка на годината и Висшето училище по застраховане и финанси, каза още Валентин Панайотов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44