Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощ за 300 хиляди евро изпраща Италия след наводненията на Балканите

Федерика Могерини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италия ще изпрати хуманитарна помощ за общо 300 000 евро след наводненията в Сърбия и Босна-Херцеговина, съобщи италианският министър на външните работи Федерика Могерини

Италия е съпричастна на бедстващото население в тези части на Балканите, заради което в израз на солидарност изпраща хуманитарна помощ съответно за Сърбия от 200 000 евро, а за Босна-Херцеговина от 100 000 евро. Средствата ще бъдат преведени чрез Международната федерация на дружествата на Червения кръст и на Червения полумесец и ще бъдат предоставени на организацията на Червения кръст в двете страни.

В помощ на Сърбия, в рамките на международната хуманитарна експедиция с логистичен център град Бриндизи, с участието на Италия ще бъдат изпратени четири плавателни съда, специализирана техника, електрически генератори и друго оборудване. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44