Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на четиримата изчезнали в Атлантическия океан искат подновяване на издирването им

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роднини и близки на изчезналите в Атлантическия океан четирима британски яхтсмени призоваха за подновяване на издирването им.

Семействата на четиримата британски моряци, които се водят изчезнали, след като яхтата им се преобърна в Атлантическия океан, призоваха американската брегова охрана да поднови издирването им.

Контактът с яхтмените беше изгубен в петък, след като те съобщиха, че имат трудности на около 1600 километра от Кейпкот, щата Масачузец.

Четиримата британци са били на път към Великобритания след участие в регата около карибския остров Антигуа.

Американската брегова охрана прекрати след два дни издирването им по въздух и вода.

Членове на семействата на яхтмените изразиха разочарование, че издирването е било прекратено толкова скоро.

Четиримата британци имат репутация на опитни моряци и техните близки се надяват те все още да са живи.

Тейлър Ноукс - депутат от Консервативната партия, подкрепи призива на семействата за подновяване на издирването. В интервю за "Би Би Си" тя каза, че е контактувала с британското външно министерство, което, по нейните думи, прави всичко възможно да убеди американската брегова охрана да продължи операцията по издирването на четиримата яхтмени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44