Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаване на Национална морска стратегия обсъждат на кръгла маса в "Албена"

Снимка: Уикипедия
По повод Европейския ден на морето в курорта "Албена" започва кръгла маса, посветена на Българското черноморие като европейска туристическа дестинация. Участие ще вземат представители на туроператорски фирми, асоциации, неправителствени организации. Акцент в дискусията ще бъде създаването на Национална морска стратегия, за която работят трите морски области на страната - Добрич, Варна и Бургас чрез подписан меморандум за сътрудничество.

Кметове и представители на морските общини в Добричка област ще обсъждат морския туризъм като възможност за иновации, инвестиции и потенциал за местен бизнес и развитие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44