Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима загинаха при катастрофа между два влака в Московска област

| обновено на 20.05.14 в 17:32
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите при днешната катастрофа между два влака в Московска област нарасна на шестима души. Данните за ранените остават  противоречиви- според различните източници те са между 25 и 50.

Катастрофата  стана на 80 км от Москва при разминаването на товарна композиция  с пътнически влак,  в който 400 души са пътували за Кишинев. Петима от загиналите са граждани на Молдова.

Според губернатора на Подмосковието, инцидентът е причинен от счупена ос и последвало дерайлиране на товарната композиция, докато Следственият комитет твърди, че контейнер се е изместил в движение и е ударил  три пътнически вагона.

По предварителна информация оператор на товарната композиция е украинска фирма.

Спасителната акция, в която участваха над 100 души, беше затруднена заради гористата местност. Най-тежко пострадалите бяха транспортирани до Москва с хеликоптери. Следствените органи  образуваха наказателно производство за нарушаване на правилата при железопътните превози и причиняване на смърт  на повече от двама души.

Пострадалите и роднините на жертвите ще получат парични компенсации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44