Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелският премиер отново обвини Иран за терористичния атентат в Бургас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново обвини Иран за терористичния атентат в Бургас. В присъствието на премиера Пламен Орешарски в Йерусалим, Нетаняху заяви:

Те бяха убити от "Хизбула", която е подизпълнител на Иран. Иран е официалната терористична държава в света. Не можем да позволим на такава терористична страна да се сдобие с ядрени оръжия. Ако аятоласите държат пръста си на ядреното копче, това би застрашило целия свят.

От своя страна българският премиер Орешарски се ангажира с изправянето на отговорните за атентата пред съда:

Дълбоко съжаляваме за случая на бургаското летище. Продължаваме да правим всичко възможно за завършване на разследването и сме убедени, че виновните за този атентат трябва да бъдат изправени пред съд.

Министър-председателят на Израел не пропусна да отдаде почит на смелостта на българския народ, който спаси своите евреи от Холокоста:

Винаги ще помня тази телеграма на нацисткия представител в София, в която той казва, че „българският народ не бил още достигнал необходимото равнище, за да сътрудничи на нацистите“ - Точно така! Българите запазиха своята човечност и показаха изключителен героизъм в най-трагичния момент за еврейския народ. Ние винаги ще помним това и ще го повтарям всеки път, когато имам възможност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44