Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Прокуратурата и ДАНС прегазиха закона, за да разследват Плевнелиев" - е водещото заглавие на вестник "Сега". Не е ясно ще има ли наказания за обвинителите, които съзнателно и грубо са нарушили конституцията, заради сигнал на Николай Бареков, допълва изданието.

"Народът по-въоръжен от армията" - е водещото заглавие на вестник "Земя". 350 хиляди законни пушки и пистолети са регистрирани у нас, показва проверка на Върховната касационна прокуратура, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, пише вестник "Монитор". Според цифрите, обявени вчера, над 200 хиляди българи притежават разрешително за носене и съхранение на оръжие. 111 държат оръжия незаконно, съобщава "24 часа". 
В ромските махали лихвари продават гласовете на едро, съобщава вестник "Преса". Това е станало ясно от международно изследване в Северозападна България, финансирано от Европейската комисия. Данните показват, че всички парламентарно представени партии използват купен вот и търговия с гласове, обясни в интервю за "Преса" преподавателят в Софийския университет д-р Стойчо Стойчев. В интервю за вестник "Труд" заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пък съобщава, че в момента се проверяват 26 сигнала за купуване на гласове. 
300 учители пишат оценки на матурата по български език и литература, съобщава вестник "Труд". Над 120 хиляди ученици днес са на изпит по български език и литература. Тестовете за матурата по български език са над 11 хиляди, а в тях влизат и 30-те възможни опции за писмената работа, която е 41-и въпрос. 
След 70 часа сървайвър изгубените в Балкана студенти бяха спасени вчера следобед, пише вестник "Стандарт". Виктор, Веселин и Христо сами се измъкнаха от Джендема. Те са навъртели 30 километра, лутайки се из Балкана. Тримата студенти, заради които бе организирана най-голямата спасителна операция от 20 години насам, мислели "да се разходят" до водопада Райското пръскало за половин час, уточнява "Телеграф".  
Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали най-много за последните 12 месеца сред всички продукти, които наблюдава статистиката, съобщава вестник "Труд". През април цената им се е увеличила с 4,2 % спрямо същия месец на миналата година. 
Кетърингът на парламента е незаконен от 3 години, съобщава директорът на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов в интервю за вестник "24 часа". По думите му, никога не е правена проверка на кухнята в парламента. 
Черешовата реколта през тази година ще бъде с близо 40% по-слаба от миналогодишната. Това прогнозира председателят на Съюза на овощарите в Карнобат Живка Гроздева пред вестник "Дума"
Коли на СОТ стават линейки, а гардове разнасят лекарства по къщите, съобщава вестник "Телеграф". Това е в резултат от конкуренцията между частни охранителни фирми и армията от безработни, която се наема по новата национална програма "Сигурност".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44