Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На днешния 21-ви май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин, който въвежда християнството като официална религия във Византия, и неговата майка Елена. 

Празник днес има възрожденският град Елена. По традиция той ще започне със Света литургия в църквата "Успение Богородично", която ще бъде отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. След това владиката ще благослови жителите на града. Ще бъдат обявени новите почетни граждани на Елена. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44