Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха на 5 години собственик на фабрика за марихуана

Снимка: БГНЕС

Собственикът на фабриката за марихуана край Пазарджик получи 5 години затвор и глоба от 20 хиляди лева. Определението е на Пазарджишкия окръжен съд след сключено споразумение.

Даниел Борисов беше осъден на общо 5 години затвор при първоначален строг режим за това, че в началото на юни миналата година върху площ от 5 декара е отглеждал и преработвал марихуана с цел пласмент. През лятото на миналата година при спецакция в оранжерията, наета от него, бяха открити 5800 стръка марихуана и още 152 килограма суха преработена листна маса. Самата фабрика бе оборудвана с технологии за отглеждане и преработка на наркотичното вещество, камери за наблюдение, вентилационни поливни системи и помещение за заготовка.

Даниел Борисов е криминално проявен и от ареста му преди година до момента бе с постоянна мярка "задържане под стража", така че реалният му престой в затвора ще е 4 години. Разследването не е установило мъжът да е имал съдружници в сянка.

Определението на Пазарджишкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44