Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски призова Шимон Перес за израелски инвестиции в земеделието ни

Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с израелския президент, както и с президента на палестинската автономия. На разговора  с Шимон Перес Орешарски призова за израелски инвестиции в земеделието и високите технологии.

Ще бъде голяма радост за нас да продължим за развиваме отношенията между България и Израел. За нас това е въпрос не само на бизнес, но и на приятелство. Силата на България са качествените хора. Те са най-голямото й богатство, а валутата й е знанието, а не парите, каза Перес.

След срещата с израелския държавен глава Пламен Орешарски и водената от него делегация, в която влиза и външният министър Кристиан Вигенин, тръгнаха за резиденцията на палестинския лидер Махмуд Абас на Западния бряг на река Йордан. Поради логистични съображения, свързани с транспорта, както обясни Пресслужбата на Министерския съвет, пътуващите с делегацията български журналисти не отидоха на тази среща в Рамала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44