Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов парк ще бъде изграден в Стара Загора

Областният управител и кметът подписват договора за деактуване на земята
Снимка: Венелина Попова

Договор за деактуване на 90 декара земя държавна собственост в Стара Загора подписаха областният управител Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров. Досега земята беше във владение на Министерството на отбраната. Сега на терена на бившите артилерийски казарми ще бъде изграден парк от 70 декара и спортен център.

Проектът на община Стара Загора получи финансиране от 4 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството. Бъдещият парк, който ще бъде изграден върху 70 декара, ще облагороди градската среда в четири квартала - Казански, Три чучура, Три чучура-север и Железник. В него, освен зелени и водни площи, ще има велоалеи, игрища за футбол, тенис на корт и бадминтон, детски площадки и мини зоопарк.

 В петък ще бъде общественото обсъждане на Подробния устройствен план, на 29 май ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет. След законовия срок за възражения от страна на засегнатите страни - общината и военното ведомство, ще бъде обявена и обществената поръчка по проектирането и изпълнението.

За изграждането на спортен център общината може да кандидатства за финасиране едва през 2015 година. По предварителни изчисления за спортна зала с 4000 места и паркинг на няколко нива ще са необходими около 15 милиона лева.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44