Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещата между премиерите Пламен Орешарски и Матео Ренци беше отложена за следващата седмица

Насрочената за днес среща между министър-председателя Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци беше отложена за следващата седмица, когато ще се състои и срещата на българския премиер с папата.

От правителствената информационна служба съобщиха късно снощи, че е настъпила промяна в програмата и планираното за днес еднодневно посещение в Рим ще бъде водено от вицепремиера Даниела Бобева.

От пресслужбата на правителството официално не съобщават какви са причините за пренасочване на срещата между двамата министър-председатели от днес за следващата седмица, но се предполага, че вътрешнополитическата обстановка в Италия и преди предстоящия евровот е причина за отлагането й във времето. Италианският министър-председател Матео Ренци е отменил и други свои планирани срещи.

Двамата премиери ще се срещнат следващата седмица по време на планираното по-рано посещение на Пламен Орешарски за среща с папа Франциск на 28-и май. Тази среща, която е отменена с Матео Ренци, няма никаква пряка връзка с традиционно планираните посещения на българската делегация в навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянска писменост. Традиционно в дните около 24-ти май е срещата с папата. Тази година тя ще бъде на 28-и май поради посещението на папа Франциск в Светите места от 24-ти до 26-и май включително.

Днес българската делегация ще бъде водена от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева. По време на посещението й ще се състои среща с представители на най-влиятелната италианска синдикална организация, Всеобщата конфедерация на италианската промишленост. Вицепремиерът Даниела Бобева ще се поклони на паметника на Иван Вазов. Тя и водената от нея делегация ще посетят предоставената на българската общност църква "Св. Павел" в Рим. В късния следобед Даниела Бобева ще се срещне в посолството ни в Рим с представители на българската общност по случай Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44