Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При Видин и Ново село нивото на река Дунав се е повишило с 10 сантиметра през последното денонощие

| обновено на 22.05.14 в 10:39
Ниво на река Дунав при Видин 20 май 2014
Снимка: Ваня Минева

При Видин и Ново село нивото на река Дунав се е повишило с 10 сантиметра през последното денонощие. По прогнозни данни се очаква повишение на нивото на реката с около 50 сантиметра.

Продължава денонощното наблюдение на дигите и язовирите във Видинско. В сила е и въведеният първи етап от плана за провеждане на високите води на река Дунав.

Нивото на Дунав при Лом тази сутрин е било 826 сантиметра, което е с 6 см повече от вчера. Отново е достигната стойността, при която се обявява, както стана в неделя, трета степен на готовност за действия при кризисни ситуации. Не е нужно обаче допълнително укрепване, подсилване и надграждане на защитните съоръжения. Допълнителни диги ще са необходими, ако нивото на реката се повиши над 9 метра, уточниха от Кризисния щаб към община Лом.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44