Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерименталното машинно гласуване на изборите ще се проведе в София и Пазарджик

Камелия Нейкова
Снимка: БГНЕС

Експерименталното машинно гласуване на изборите в неделя ще се проведе в 100 избирателни секции в София и област Пазарджик. Резултатите от него няма да се отчетат при преброяването на гласовете. Задължение да се проведе експериментално гласуване с машини се въведе с промените в Изборния кодекс. Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова допълни:

Избирателите не са задължени, разбира се, да участват в експеримента. Само който желае, независимо от това дали е гласувал или не с хартиена бюлетина, т.е. редовно дали е гласувал, може да участва в експеримента. Но, ако желае да гласува, е желателно първо да си направи гласуването с хартиена бюлетина, и след това да участва в експеримента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44