Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгартрансгаз" получи европейско финансиране от Международния фонд "Козлодуй"

"Булгартрансгаз" получи европейско финансиране от Международния фонд "Козлодуй" и стартира проектиране и изграждане на три нови газопроводни отклонения - до Банско и Разлог, до Панагюрище и Пирдоп, и до Свищов. Проектите дават възможност за газификация на 12 общини. Планирано е изграждането на трите нови газопроводни отклонения да завърши до 2016-а година.

"Булгартрансгаз" получава финансиране чрез ЕБВР по договор, с който се отпуска безвъзмездна финансова помощ от международния фонд "Козлодуй". Общата стойност на трите проекта е близо 22 милиона евро, от които безвъзмездна финансова помощ от международния фонд - 11 милиона евро и са финансирани от "Булгартрансгаз" - 10 милиона. 104 хиляди жители на 12-те общини ще могат да усетят ползите от проектите. Прогнозната обща годишна консумация на 12-те общини може да достигне 183 милиона кубически метра газ.

Съществен ефект от газификацията на общините е сигурността на доставките, като по този начин ще се избегне необходимостта от осигуряване на запаси от твърдо гориво. Възможността за доставка на природен газ до местните индустрии е ключова предпоставка за стабилно развитие на икономиката. В периода на изграждане на трите газопровода ще бъдат осигурени общо около 500 временни работни места, а с реализирането на обектите ще има сто постоянни работни места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44