Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев и Делян Добрев си размениха взаимни обвинения за състоянието на енергетиката

Снимка: Пламен Генчев

След несъстоялите се дебати по вота на недоверие бившият и сегашният енергийни министри си размениха взаимни обвинения за състоянието на енергетиката. Драгомир Стойнев заяви, че неговото правителство е заварило сектора в катастрофално състояние след управлението на ГЕРБ:

Считам, че тези дебати не бяха провалени. Провали се политическият егоизъм и лицемерието на ГЕРБ, тъй като тези дебати точно два дни преди вота щяха да бъдат излишно политизирани, а енергетиката се нуждае от консенсус. Готова е енергийната стратегия, готови са външните политики и след изборите ще помоля всяка една политическа сила на специална среща да обсъдим действия и мерки именно за тази енергетика, която всички ние искаме да имаме.

От своя страна, бившият министър на енергетиката Делян Добрев посочи, че само за първите 10 месеца управление на кабинета "Орешарски" задълженията на Българския енергиен холдинг са вече над 1 милиард лева при оставени от ГЕРБ задължения от 3 милиона лева:

Затова не ни дават отчетите за миналата година. Защото от тези отчети ще се види, че катастрофата е настъпила и пораженията са огромни. Знаете ли какво ще се види от тия отчети? От едната година управление на новата коалиция - от тези отчети ще се види, че само за 10 месеца управление на това правителство задълженията са нараснали повече, отколкото за три години и половина при ГЕРБ. Поехме Българския енергиен холдинг 2009-а година със 66 милиона задължения. 2012-а го оставихме с 3 000 000. Една година по-късно холдингът има 174 000 000 задължения. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44