Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

28 пълни отличници завършиха гимназия в Силистра

Снимка: Радио Шумен

В Силистра тази година гимназия  завършват 28 пълни отличници, още 31 зрелостници са с успех над 5,50.  Как отбелязаха 24 май в дунавския град - репортаж на Маргарита Иванова:

Празничното шествие по улиците на Силистра продължи близо два часа. Учители и ученици преминаха в колони, предвождани от училищните знамена и отличниците на класовете. "Това е най-красивият български празник. Празникът на младостта, на красотата, на бъдещето. Няма друга държава с такъв красив празник".

"Да поздравя учителките за това, което ни дават всеки ден. Образованието на младите хора може да доведе до преодоляване на кризата в държавата".

Най-много зрелостници отличници - седем - изпраща природо-математическата гимназия, езиковата и икономическата гимназии са с по петима абитуриенти с пълен отличен. За тях днес е последният 24 май в училище. "Този празник се надявам да е нещо по-специално за нас, тъй като е последен и да го запомним, освен със самия бал и като нещо хубаво, което ни се е случило в училище. Дори и последно."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44