Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище бяха раздадени годишните награди в областта на културата

Режисьорът Николай Гундеров получи годишната награда на община Търговище за "Сценични изкуства" за поставянето на пиесата „Народен представител” по Бранислав Нушич.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата диплом беше присъден на Петя Цолова за цялостната й литературна, журналистическа и обществена дейност свързана с Търговище.

Годишни награди получиха Ивайло Марков, художникът Ангел Гаджев, историкът Илка Ангелова. Сред наградените бе и едно от най-талантливите деца на Търговище Петя Петрова. "Бих искала да отправя дълбок поклон към всеки учител, който ми е помогнал да израстна, на всеки писател, който ме е завел в неговия свят чрез словото. На всички творци и дейци на културата, дали част от себе си в името на изкуството. Без вас, ние, децата на Търговище, нямаше да бъдем тези, които сме. Благодаря ви".

За образование и наука бяха наградени педагозите Румяна Владимирова, Румянка Добрева, Диана Рунчева, Керанка Петкова и Здравка Радева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44